СКЕНАР терапия

СКЕНАР терапията е създадена на принципа на класическото китайско лечение съчетано с постиженията на съвременната електротерапия
 

Този необикновен апарат се нарича СКЕНАР и е уникалнен метод на въздействие върху човешкия организъм. Дешифрирало името му звучи като ‘СамоКонтролеруем Енерго Нервно-Адаптивен Регулатор’. На пръв поглед изглежда сложно, но принципите на действие на апарата са да помогне на организма сам да се пребори със страданието.

Приборът е създаден преди 20 год.за нуждите на продължителните космически полети и да поддържа добрата кондиция на звездните пътешественици. Строго засекретената технология на руските специалисти излиза от анонимност едва след перестройката ,а през 1993год, с него започват да лекуват и цевилни медици. В Западна Европа апаратът е известен под името “KOSMED” (от космическа медицина; като е получил знака на Съвета на Европа “CE mark” и е одобрен от Британската агенция за медицинска апаратура ‘UK Medical Devices Agenci’. Апаратът и технологията са регистрирани в САЩ, Япония, Канада, Холандия, Дания, Унгария и др.

Благодарение на физическите си характеристики апаратът успява да активира максимална част от нервната тъкан и трудно възбудимите С влакна. Така се възпроизвеждат необходимата доза невропептиди.А това са главните химични субстанции,които осъществяват практически всички процеси в човешкия оргонизъм. Уникално качество на СКЕНАР е ле работи на принципа на биологично обратната връзка-всеки следващ сигнал на уреда се контролира от телесната активност и показва максимално подходящите зони на въздействие.

Апарата има Силен болкоуспокояващ ефект,нормализира обменните процеси,намалява възпаленията,активира ендокринната и имунна система и в крайна сметка помага на организма да се справи със заболяването.СКЕНАР има и още едно предимство -няма никакви странични отрицателни действия (както някои от класическите медикаменти. Така СКЕНАР – терапията ще помогне на много хора да се избавят от болката и да подобрят значително качеството си на живот. А това не е малко нали?