СКЕНАР ТЕРАПИЯ

СКЕНАР апарата е електростимулатор, който упражнява терапевтично, неувреждащо човешката кожа влияние, оказва общо регулиращо въздействие върху физиологичните системи на човешкото тяло при широк спектър заболявания.

Методическите и технически решения осигуряват индивидуално дозирана електростимулация върху области от кожата и стимулират реакции,които целят възстановяването на функциите.

СКЕНАР терапията може да се използва за корекция на патологични състояния /особено в случаи с проява на болка/, за подобрение на здравната динамика след наранявания, изгаряния, измръзвания и други подобни ситуации.

СКЕНАР терапията се прилага като самостоятелно лечение или в комбинация с други методи на лечение. Препоръчва се като ефективно средство за лечение на различни заболявания, овладяване на болката и смущенията при следните състояния:

– НЕРВНА СИСТЕМА /различни заболявания на гръбначния стълб с вторични смущения на нервната дейност, със статични и динамични смущения, деформиране на гръбначния стълб; радикулит, неврит, смущения в кръвообращението на главния мозък и техните последици,заболявания на вегетативната нервна система и др.

– КОСТНО-МУСКУЛНА СИСТЕМА /миозит, артрит, артроза, натъртвания на меките тъкани, фрактури/

– ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА /трахеит, бронхит, остри респираторни заболявания /ОРЗ/, остри респираторни вирусни заболявания, пневмония, плеврит, бронхиална асма/;

– СЪРДЕЧНОСЪДОВА СИСТЕМА /исхемия/ коронарна болест на сърцето КБС/, хипертония, хипотония, различни форми на аритмия/, на съдовете на крайниците /ендартерит,варикозни разширени вени, смущения в кръвообращението на малкия кръг,трофични язви/;

– ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА /гастрит, ентерит, колит, холецистит, хепатит/;

– УРОГЕНИТАЛНА СИСТЕМА /пиелонефрит, цистит, нарушения на менструалния цикъл, възпаление на яйчниците, стерилитет, токсикоза на бременността/;

– ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЗЪБИТЕ /пародонтоза, периодонтит, болкоуспокояване/.