СКЕНАР апарата изпробван първо в орбита, електронният уред се справя с редица страдания

uhoУникалния апарат СКЕНАР (самоконтролиращ енерго-невроадаптивен регулатор, който досега само в Англия и Русия можеха да се похвалят, вече е и в България от 6 години. Дело на 5-членен екип от руски лекари и електронни инженери и е изчислен специално за лечение на космонавти. Задачата на учените била да създадат малък по обем, лек, нуждаещ се от малко енергия и използващ биоенергетичната технология уред.
Сътворяван в течение на 20 год. апарата станал достояние до медицинските среди по време на перестройката. 300-грамовото откритие на руснаците, на практика осъществява терапия чрез електроимпулси без да нарушава целостта на кожата. Тайната на уреда е в това, че активира резервите на организма, за да се справи той сам с болестите. Най-опростено казано СКЕНАР е създаден на базата на древното китайско лечение чрез зонален контактен масаж.

Методиките за лечение с апарата включват и СУ-ДЖОК терапия, АУРИКОЛО терапия и КРАНИО терапия. Работи се по меридианите, които представляват емпирични пътища по които протича енергията на съответните органи.

СКЕНАР сам измерва стойностите на кожното съпротивление и работи с 9-rakaволтова батерия. Поставя се на мястото, където е болката или на проекцията на болния орган. Определя най-подходящото за въздействие място и лекува като променя характера на импулсите. Това не е поредния електроуред за въздействие върху кожата, а изключителен по своите технически характеристики апарат. Лечението със СКЕНАР няма никакви странични ефекти и противопоказания, тъй като разчита само на собствените сили на организма.

Една нова надежда когато стандартните методи на лечение са безсилни.