Лечение за космонавти с уред ‘СКЕНАР’

С разработения за космонавти електротерапевтичен уред СКЕНАР вече могат да се лекуват и обикновени хора. Той помага при травми и хронични болести.

За разлика от иглотерапията,на тази електронна акупунктура се подлагат деца и бременни. Апаратът напипва съответните точки и дозира времето за въздействие. Импулси, подобни на физиологичните биотокове се предават безболезнено.

Апаратът премахва шипове, болки в мускулите, ставите и сухожилията и се използва за укрепване на имунната система. Терапията оказва ефект при остри спортни травми, парези, неврози и депресии. За рак в напреднал стадий методът не се използва за лечение, но облекчава болките и намалява нуждата от приемане на опиати. Уредът помага при стерилитет, язва, сърдечно-съдови, кожни, гинекологични и белодробни заболявания. Трайно и ефикасно лечение с апарата се постига и при дископатията, болки в гърба, ишиас и прищипнати прешлени.

Лечението включва от 5 до 15 процедури. При хроничните болести се прилагат повече от 2 курса.

Почти няма болест, която да не се повлиява благоприятно от СКЕНАР-терапията. Ефективността й достига средно 90% (при 60% – пълно клинично оздравяване, а при 30% -значително намаляване на оплакванията и подобряване на общото състояние.